Αόρατες Διαδρομές

January 24, 2016  •  Leave a Comment

Στην Big Picture προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας αφιλοκερδώς σε οργανισμούς & ιδιωτικές -από καρδιάς- πρωτοβουλίες που ανταποκρίνονται ενεργά στις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας και το περιοδικό δρόμου «σχεδία» αποτελεί λαμπρό παράδειγμα. Μετά από συζήτηση με τον Αρχισυντάκτη Χρήστο Αλεφάντη, φωτογραφίσαμε τις «Αόρατες Διαδρομές», μια κοινωνική πρωτοβουλία της «σχεδίας». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιηγήσεων στο κέντρο της Αθήνας με οδηγούς (νυν και πρώην) άστεγους συμπολίτες μας. Οδηγοί σε αυτές τις περιηγήσεις είναι τρεις άνθρωποι του περιοδικού. Και για τους τρεις, ο δρόµος ήταν (ή και παραμένει) κάτι πολύ σημαντικότερο από μια διαδρομή. Σηματοδοτεί την απώλεια. Την απώλεια της ασφαλούς κατοικίας, της στέγης, του ζεστού καταφυγίου που είναι το σπίτι για τον καθένα μας.  

Με οδηγό μας τον Γιάννη, ξεκινήσαμε από τα γραφεία της «σχεδίας», στο Μεταξουργείο και ακολουθήσαμε μια διαδρομή που περνά από την πλατεία Βάθης, τη Σωκράτους, την Πειραιώς, τη Μενάνδρου, τη Ζήνωνος, τη Δεληγιώργη, τη Σοφοκλέους και την οδό Αθηνάς. Μπήκαμε στη γειτονιά του Ψυρρή και καταλήξαμε στην Βαρβάκειο αγορά. Ενημερωθήκαμε για τις υπηρεσίες που παρέχουν σημαντικές δομές που στηρίζουν τους αστέγους, αλλά και πώς ο ίδιος ο Γιάννης έχει βιώσει τη ζωή στο δρόμο, τις ανθρώπινες σχέσεις, την ποιότητα των υπηρεσιών, την ανθρωπογεωγραφία των δομών και του δυναμικού τους.
Η προσωπική του μαρτυρία νοηματοδότησε την περιήγησή μας, βοηθώντας μας να δούμε μέσα σε δύο ώρες την εξέλιξη μιας ολόκληρης ζωής. Αν δεν έχετε περπατήσει τις «Αόρατες Διαδρομές», αξίζει πραγματικά να το κάνετε.  

Πατήστε στους ακόλουθους συνδέσμους για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και τις «Αόρατες Διαδρομές»

 

Φωτογραφία: Πάνος Ζουλάκης, Πάτρικ Τήνιος, Σοφία Πισσία, Λήδα Μαχά | The Big Picture 

Για να δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό από την διαδρομή πατήστε εδώ.

Αόρατες ΔιαδρομέςΦωτογραφία: Πάνος Ζουλάκης Αόρατες ΔιαδρομέςΦωτογραφία: Πάνος Ζουλάκης Αόρατες ΔιαδρομέςΦωτογραφία: Σοφία Πισσία Αόρατες Διαδρομές Φωτογραφία: Σοφία Πισσία Αόρατες Διαδρομές Φωτογραφία: Λήδα Μαχά


Αόρατες ΔιαδρομέςΦωτογραφία: Πάνος Ζουλάκης
Αόρατες Διαδρομές Φωτογραφία: Λήδα Μαχά

Αόρατες Διαδρομές Φωτογραφία: Πάτρικ Τήνιος Αόρατες ΔιαδρομέςΦωτογραφία: Πάνος Ζουλάκης Αόρατες Διαδρομές Φωτογραφία: Πάτρικ Τήνιος Αόρατες ΔιαδρομέςΦωτογραφία: Πάνος Ζουλάκης Αόρατες Διαδρομές Φωτογραφία: Σοφία Πισσία Αόρατες ΔιαδρομέςΦωτογραφία: Πάνος Ζουλάκης Αόρατες Διαδρομές Φωτογραφία: Λήδα Μαχά Αόρατες ΔιαδρομέςΦωτογραφία: Πάνος Ζουλάκης Αόρατες Διαδρομές Φωτογραφία: Πάτρικ Τήνιος Αόρατες Διαδρομές Φωτογραφία: Λήδα Μαχά Αόρατες ΔιαδρομέςΦωτογραφία: Πάνος Ζουλάκης Αόρατες ΔιαδρομέςΦωτογραφία: Πάνος Ζουλάκης

Comments

No comments posted.
Loading...

Archive
January (3) February (1) March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December